Verenigingen
Rond de eredienst
Nieuwbouw Haven
Overige activiteiten
  Zondagsschool (Kinderen, 4-12 jaar)
Benjamin (Jongens, groep 4,5 en 6)
Kleine Rank (Meisjes, groep 4,5 en 6)
Woelwaters (Jongens, groep 7 en 8)
Lydia (Meisjes, groep 7 en 8)
TimotheŘs (Jongeren, 1e klas middelbare school t/m 14 jaar)
't Schuurtje (Jongeren, 15 jaar en ouder)
't Zoldertje (Jongeren, 15 jaar en ouder)
Vita Nova (Jongeren, 15 jaar en ouder)
Logo's jeugdwerk

Zondagsschool

Zondagsschool "Zaait aan alle wateren"

Elke zondagmiddag zijn kinderen vanaf vier jaar van harte welkom om naar de zondagsschool te komen. Alle kinderen, met of zonder kerkelijke achtergrond zijn bij ons meer dan welkom!

In dit uur staat een vertelling uit de bijbel centraal. We proberen daarbij zoveel mogelijk aansluiting te vinden bij de ontwikkeling en belevingswereld van het kind. Vandaar dat de verwerking van de vertelling in de lagere groepen anders van opzet is dan in de hogere groepen. Voor groep 1 gebruiken we een verwerkingsboekje waar verschillende kleurplaten en andere werkstukjes in staan die betrekking hebben op de verschillende vertellingen. In groep 3 is er vaak een verwerking door bijvoorbeeld een puzzel of rebus. De kinderen van de hoogste groep verdiepen zich meer in de achtergronden van de geschiedenis.

In een cyclus van drie jaar proberen we zo de geschiedenissen uit de bijbel te behandelen. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening met het kerkelijk jaar. Naast de vertelling schenken we aandacht aan de berijmde psalmen en het christelijke lied. We ervaren dat kinderen het fijn vinden om onze Schepper op deze wijze te vereren.

Voor meer informatie: Dhr. A.N. Vedder, 0174 - 24 17 92, zondagsschool@hervormdegemeentemonster.nl

Voor wie: jongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar
Plaats: De Jeugdhaven en de "De Haven"
Tijd: 14.15 uur tot 15.10 uur