Wat geloven wij
EmmaŁs cursus
Ik zoek christelijke hulp
  Alpha cursus

In deze basiscursus wordt de basis van het christelijk geloof samen doorgenomen, waarin vooral tijd is om met elkaar hierover door te praten. Iedereen die kennis wil maken met of meer wil weten over het christelijk geloof, is van harte welkom!

Opzet

De cursus bestaat uit 10 avonden en één zaterdag. De cursusavond start met een gezamenlijke maaltijd, waar we elkaar op een ontspannen manier kunnen ontmoeten. Daarna start de cursus. De avonden worden kort ingeleid over het betreffende thema van die avond en vervolgens wordt er in groepjes doorgepraat, waarin voldoende ruimte is voor gesprek of het stellen van vragen.

Onderwerpen
De onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:
- Wie is Jezus?
- Het christelijk geloof: Saai?
- Hoe leidt God ons?
- Wat kan ik met de rest van mijn leven doen?
- Bidden: waarom en hoe?
Zo hopen we in een tiental avonden en één zaterdag diverse thema’s te behandelen, waardoor er aan het einde van de cursus een beeld is ontstaan van de inhoud van het christelijk geloof.

Voor wie
De Alpha-cursus is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met het christelijk geloof of hier meer over wil weten. Ook mensen die al iets van het geloof weten maar de basis nog eens willen doornemen zijn van harte welkom. En u of jij kunt natuurlijk ook samen komen!
Trouwens: Jong en ouder zijn van harte welkom! Juist deze mix in leeftijd maakt de cursus boeiend!

Wanneer & Waar
De Alpha cursus start in de laatste week van januari 2017. De locatie voor de avonden zal later bekend worden gemaakt, zeker is dat dit in Monster zal zijn.

Kosten
De cursus is kosteloos. Voor de maaltijden wordt een (vrijwillige) bijdrage gevraagd.

Opgave & informatie
Opgeven of informatie aanvragen kan bij:
Joanne Steenks, 06  - 11 65 31 96, alpha@hervormdegemeentemonster.nl

Kijk voor meer informatie over de landelijke Alphacursus op www.alpha-cursus.nl.

Zondag 2 juli

Zondag 2 juli