Verenigingen
Gebedsgroep
Hart voor je huwelijk
  Hart voor je huwelijk

We zijn aan elkaar gegeven, we hebben elkaar gevonden, maar toch moeten we elkaar blijven zoeken.
......en juist dat naar elkaar (blijven) zoeken...... dat schiet er zo vaak bij in! En in dat zoeken ligt nu net de groei in je relatie.
Het huwelijk is zeer waardevol, maar ook zo kwetsbaar. Ook leven we in een tijd waar relaties en huwelijken een wegwerpartikel lijken te zijn. Daarom is (opnieuw) investeren in je huwelijk meer dan ooit nodig, voor jezelf als man en vrouw, maar juist ook voor je gezin. Daarnaast is het huwelijk ook van groot belang voor een goed gemeenteleven.

Wij hebben deze toerusting “Hart voor je huwelijk” voor echtparen in voorgaande jaren reeds twee keer eerder verzorgd. Er hebben hieraan in totaal 20 echtparen meegedaan. Het waren fijne en gezegende avonden. Dit heeft ons geďnspireerd ook dit jaar de toerusting weer te verzorgen.
De toerusting is van oorsprong geďnitieerd door de HGJB. Hart voor je huwelijk is een speciaal programma dat echtparen in zes gevarieerde thema-avonden helpt (opnieuw) te investeren in hun huwelijk. Of je nu 2, 10 of 20 jaar getrouwd bent.

Opzet van de avonden
De opzet van de avonden is in grote lijnen hetzelfde: korte introducties met vooral persoonlijke opdrachten betreffende het thema die samen als echtpaar worden besproken. De meeste dingen zijn heel persoonlijk en hoeven niet met anderen gedeeld te worden. Er zijn dus geen groepsdiscussies, zodat de privacy van elk echtpaar veilig is. Ook komen er een paar algemene opdrachten aan de orde die in de groep worden besproken.
Aan het eind van de avond is er tijd en ruimte om andere echtparen op informele wijze te ontmoeten. De eerste en de laatste avond beginnen we met een maaltijd in romantische sfeer.

Thema’s
In zes avonden komen de volgende onderwerpen aan de orde:

1. Terug naar het begin (avond 1)
- het huwelijk in de Bijbel
- vader en moeder verlaten
- samen terugkijken

2. Communicatie in je relatie (avond 2)
- bedreigingen en valkuilen in je relatie
- wat is communiceren
- hoe kan het beter

3. Hoe je relatie kan groeien (avond 3)
- de plaats en taak van man en vrouw
- een relatie vraagt tijd
- verschillende talen van de liefde

4. Omgaan met verschillen (avond 4)
- verschillen een plaats geven
- omgaan met kritiek en conflicten
- belijden en vergeven

5. Samen intiem (avond 5)
- seksualiteit als gaven van God
- belemmeringen en uitdagingen
- gedachten over gezinsvorming

6. Samen geloven (avond 6)
- over bidden en Bijbellezen
- samen meedoen in de christelijke gemeente
- hoe is het … en hoe het (ook) kan

Voor wie
Voor echtparen van alle leeftijden die willen (blijven) investeren in hun huwelijk;
Voor echtparen mét of zonder kinderen;
Voor echtparen die hun goede huwelijk goed willen houden;
Voor echtparen die hun relatie willen verdiepen;
Voor echtparen die ervaren dat hun relatie in beweging is en blijft en daarom om bezinning vraagt;
Kortom: voor álle echtparen!

Voor wie niet
“Hart voor je huwelijk” is niet bedoeld om dreigende echtscheidingen te voorkomen, daarvoor is de reguliere hulpverlening.
Voor jonge stellen die zich voorbereiden op een huwelijk is er de - eveneens warm aanbevolen - huwelijkscatechese.

Wanneer, hoe laat en waar
Bij voldoende aanmeldingen hopen we dit jaar de toerusting weer te verzorgen. Deze zal dan op drie (woensdag)avonden in juni en drie in september worden gehouden. De avonden worden gehouden in gebouw De Haven, Havenstraat 1 te Monster. We beginnen om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). De eerste en laatste avond beginnen we met een romantische maaltijd. Deze beide avonden beginnen we om 18.30 uur (inloop vanaf 18.15 uur).

Kosten
De kosten voor de toerustingavonden, inclusief materiaal en twee maaltijden bedragen € 65 per echtpaar.

Oppascentrale
Echtparen met jonge kinderen kunnen gebruik maken van een speciaal hiervoor bedoelde oppascentrale.

Heeft u belangstelling?
U kunt zich nu reeds aanmelden via het aanmeldingsformulier op deze website:
www.hervormdegemeentemonster.nl/hvjh

De aanmeldingsformulieren liggen tevens bij de in/uitgangen van ons kerkgebouw.
U kunt deze sturen naar: J. den Heijer, Gedempte Tankgracht 54, 2694 KB ‘s-Gravenzande.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jaap en Yvonne den Heijer, 06 - 50 23 87 57
Willy en Elma Nobbe, 0174 - 24 09 08
Arend en Heleen Steenks, 0174 - 42 14 29
Richard en Heleen van Velden, 0174 - 62 77 49
Email: hvjh@hervormdegemeentemonster.nl

Thema-preek (tip)
Beluister de indrukwekkende thema-dienst van ds. De Koeijer over het huwelijk, gehouden 16 mei 2010 in Ermelo (Nieuwe kerk). Huwelijk = Trouw, trouwen, trouwbijbel. Het is trouw al wat Hij ooit beval.

Zondag 17 december
Ds. P. Veerman