Documenten archief
Open dagen grote kerk Monster

Lezen in de zomer

Geplaatst op: donderdag 13 juli - aantal keer gelezen: 312

Achterin de Bijbel vinden we de 7(!) algemene zendbrieven, ook wel de katholieke brieven genoemd. Daarna volgt ten slotte nog de Openbaring aan Johannes.
Deze zendbrieven geven onderwijs en vermaning, (leren en afleren) bemoediging en troost en roepen op om vol te houden. Je zou kunnen zeggen dat ze gericht zijn aan de strijdende kerk (kerk, wat van de Heere is). Maar bovenal de oproep om het oog op onze Heere Jezus Christus gericht te houden met een volkomen hart.

Tijdens een huiskamergesprek kwam het idee om in de zomer deze brieven te lezen. Dit met het oog op het jaarthema: Samen bij Eén. Doet u mee?

Johannes krijgt op het eiland Patmos bemoedigende vergezichten te zien. Voor de laatste leesweek zijn enkele fragmenten opgenomen in het leesrooster.

Idee: Maak een boekenlegger. Print het leesrooster en knip deze uit langs de buitenranden. Vouw het vervolgens dubbel langs de middenlijn. Op deze manier krijgt u een stevige boekenlegger.

Tip 1:
Maak tijdens het lezen korte aantekeningen. Wat valt u op, welke vragen komen naar boven.
Tip 2:
Bij elk weeknummer is een psalm toegevoegd. Deze kunt u zingen (bijv.) op de zondag. Gebruik www.psalmboek.nl

Ik wens u een goede zomer toe.
Voor vragen kunt u altijd contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,
Marien Lekkerkerk

VRAGEN:
  1. Wat is voor u het belangrijkste om aan de gemeente verbonden te zijn.
  2. Vind u dat de gezaligden voor de troon (Openbaring 4) ook bij de gemeente behoren. Weet u zich met hen verbonden?
  3. Op welk punt(en) bent u na het lezen van de brieven bevestigd in hoe u denkt over de gemeente, op welke punten heeft u bijgeleerd.
(!) Gemeente of ecclesia : die eruit geroepen zijn.

Zondag 30 juli
Ds. C. H. Hogendoorn