Documenten archief
Start Alpha Cursus

Aan tafel met de buren

Geplaatst op: vrijdag 20 oktober - aantal keer gelezen: 254

Al brainstormend tijdens de voorbereidingen van de VBW, ontstond het idee om letterlijk ‘aan tafel’ te gaan tijdens de VBW week. Afgelopen woensdag 18 oktober was het dan zover… we zaten aan tafel met 36 gasten voornamelijk buurtbewoners van onze kerk! Het was een gezellige, ontspannen en heerlijke maaltijd.

Begin deze maand zijn er in de straten rondom de kerk, Herckenrathstraat, Havenstraat, Kloosterlaan, Havenhof, Kerkplein en Herenstraat huis-aan-huis uitnodigingen verspreid. Men kon zich vervolgens aanmelden om ‘aan tafel’ te gaan met de buren van de kerk. Hier werd enthousiast op gereageerd, dit enthousiasme namen de buren ook mee aan tafel. Er werd volop kennisgemaakt, uitgebreid (bij)gekletst en nieuwe contacten gelegd.

De maaltijd bestond uit een compleet 3 gangen diner, verzorgt door verschillende gemeente leden die graag in de pannen roeren! Meerdere buren merkten op dat ze proefden dat er met liefde gekookt is…complimenten dus aan de koks en de bediening.

Het doel van de avond was elkaar ontmoeten! Dit is zeker gelukt en aldus meerdere buren voor herhaling vatbaar. Wie weet wordt dit nog eens vervolgt!

Een aantal foto's van deze avond zijn te vinden op de fotopagina.

Zondag 17 december
Ds. P. Veerman