Documenten archief
Open dagen grote kerk Monster

Dagverslag VBW - woensdag 18 oktober 2017

Geplaatst op: woensdag 18 oktober - aantal keer gelezen: 68

Op deze tweede, zonnige, VBW-dag gingen we weer vrolijk van start met ruim 100 kinderen. Als team begonnen we de dag met een stukje uit een dagboek van Spurgeon over het Licht en de Kandelaar. Laat het Licht schijnen waar je bent; je huis, je gemeente en je woonplaats.

Vervolgens was daar juf Heleen die met een leuk spelletje de kinderen duidelijk maakte dat er in een sinaasappel vitaminen zitten, die kan je niet zien, maar ze zijn er wel en ze zijn ook erg gezond. Dat is een vergelijk met God. God is er wel, je ziet Hem niet en Hij is ook erg belangrijk (gezond). En daar kunnen we veel over te weten komen uit de Bijbel. De Bijbel is eigenlijk de liefdesbrief van God. Meester Henri – hij was even de discipel Petrus – vertelde een bijzonder verhaal. Over het voeten wassen dat Jezus deed bij de discipelen. Petrus wilde dat helemaal niet, maar Jezus zei: “Als ik  jouw voeten niet mag wassen, Petrus, dan hoor je niet bij mij”. De Heere Jezus wilde Petrus en ook ons hiermee leren dat we iets, of misschien wel veel, voor elkaar over moeten hebben. Ook als het een vies of lastig karweitje is of als degene voor wie we iets moeten doen, helemaal niet zo aardig is.
De weektekst uit de Bijbel werd ook weer gerepeteerd en dat ging al heel goed. En die tekst is: 'Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen en we zullen samen eten'.

Wie er ook weer waren: Bram en Britt en nu met mama. Bram en Britt hadden ruzie over welk toetje ze wilden maken. Bram wilde roomijs met slagroom en Britt wilde cupcakes Om de ruzie op te laten houden had mama pannenkoeken gemaakt. En die werden eerlijk gedeeld en opgegeten en de ruzie was vergeten.

De grote kinderen hadden daarna Knabbel en Babbel en als sluitstuk van deze morgen een knutselspel waarbij je met je voeten een verfafdruk moest maken en daarna die voetafdruk omwerken tot een mooi schilderij van een beest of insect. De geverfde voeten moesten de kinderen bij elkaar weer schoon wassen. Hé, dat deed de Heere Jezus ook bij de discipelen. De kleine kinderen maakten van een waterflesje een mooie pop waar sop in ging. Dat betekent dat je alles daarmee schoon kan maken..
Zo vloog ook deze morgen om en we kijken uit naar al weer de laatste dag van deze VBW.

Zondag 22 oktober
Afsluiting VBW