Privacyverklaring   ANBI   Contact   Sitemap   Zoeken   Diensten archief

 
  Terug naar beginpagina  
     
 
Kennismaken
 
Gemeente
 
Nieuws
 
Foto's
 
     
                 
  Begin

Nieuws

Activiteiten
Actueel
Kerkbode
Kerkdiensten
Preek in de week
Bezinning Heilig Avondmaal
Sociale media
  Digitaal aanmeldformulier VBW 2018
Vakantie Bijbel Week 2018: ‘Zoek het uit’
Concert André Knevel en Liselotte Rokyta
Zondagsschool 'Zaait aan alle wateren'
Christian Verwoerd & band in concert
Boottocht Tryfena
Foto's Jaarmarkt
Kleding richting Roemenië
Kalender jeugdwerk


Concert André Knevel en Liselotte Rokyta

Geplaatst op: donderdag 12 juli - aantal keer gelezen: 324

Woensdagavond 29 augustus wordt in de grote kerk van Monster een concert gegeven door André Knevel (orgel) en Liselotte Rokyta (panfluit).

André en Liselotte hebben een gevarieerd programma samengesteld, met o.a. improvisaties en bewerkingen van liederen, en composities van Knevel (improvisatie), C.Ph. Bach (Fantasie en Fuge in C mol), Feike Asma (Psalm 138), Joh. K. Fjellestad (Toccata-Opus 1) en voor orgel en panfluit Fr. Geminiani (Sonate nr. 1), bewerkingen van Asma, Mulder en Zonnenberg, L. Portnoff (Russische Fantasia nr. 2) en R. Lovland (Serenade over het voorjaar), G. Zamfir (Cravitza) en arrangement van Martin Mans (over Hatikva). Een concert dat u niet mag missen.
 
Het concert begint om 19.30 uur. De kerk is geopend vanaf 19.00 uur. De toegangsprijs is € 8,00 en voor kinderen tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

André Knevel
André Knevel voelde zich reeds op zeer jonge leeftijd tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel-en pianolessen. Zijn leraren waren o.a. dr. J.A.M.van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. André Knevel gaf zijn eerste
officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. Korte tijd later werd hij als organist benoemd in de Gereformeerde Gemeente te Hilversum. In
1975 emigreerde André Knevel naar Canada waar hij in St. Catharines, Ontario, woont en waar hij kerkorganist is. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de St. Eustache, de Sacre-Coeur en de Kathedraal in Sens.
 
Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland voor het geven van 30 tot 40 orgelconcerten, waaronder dit jaar ook in de Hervorme Kerk te Monster. Door zijn muzikale begaafdheid is André een begrip op de Europese en Noord Amerikaanse orgelbanken geworden. Hij is ook een veel gevraagd organist voor het begeleiden van koren en solisten, o.a. met de bekende Panfluitiste Liselotte Rokyta.
Voor meer informatie kijk op www.andreknevel.com
 
Liselotte Rokyta
Na een twee jaar durende opleiding bij de Damian Luca studeerde Liselotte panfluit aan het Conservatorium te Hilversum en aan Hoge School der Kunsten te Amsterdam bij de internationaal vermaarde panfluitist Nicolae Pîrvu. Ze heeft masterclasses gevolgd bij Gheorghe Zamfir en Simion Stanciu en is regelmatig in Roemenië geweest om zich de authentieke speelmanier eigen te maken. Liselotte geldt tegenwoordig als een van de meest belangrijke niet-roemeense panfluitisten die de Roemeense stijl beheersen. Liselotte heeft een nauw samenwerkingsverband met de Nederlands-Canadese organist André Knevel met wie ze jaarlijks veel concerten in Nederland, Canada en de VS geeft. In Europa werkt Liselotte verder met de bekende organist Martin Mans (Nederland) nl Jaroslav Tuma (Tsjechië) en geeft concerten in Tsjechië, , Slowakije, Duitsland, Zwitserland en Zuid-Afrika.
Voor meer informatie kijk op www.liselotterokyta.com
 


 Zondag 26 augustus
09:30 uur
Ds. F. Wijnhorst

Zondag 26 augustus
16:30 uur
Ds. H. J. van der Veen
Concert André Knevel en Liselotte Rokyta
Woensdag 29 augustus

19:30 uur

Bidstond VBW
Woensdag 10 oktober

19:45 uur

Vakantie Bijbel Week
Dinsdag 23 oktober

09:30 uur

Voor meer activiteiten en bijeenkomsten klik hier.


Op dit moment geen