Vakantie Bijbel Week 2019: ‘SchatRijk’
Bedankbrief uit Homórodszentmárton

Huisbijbelkringseizoen 2019-2020

Geplaatst op: woensdag 11 september - aantal keer gelezen: 106

Na een seizoen Bijbelstudie over een Bijbelboek uit het Nieuwe Testament, de Romeinenbrief en daarna een seizoen Bijbelstudie over verschillende thema’s, is nu het Oude Testament weer aan de beurt. We kozen voor Psalmen.
Ds. P.F. Bouter schreef een boekje met Bijbelstudies over 8 psalmen.

Psalmen zijn liederen en vormen de enige liedbundel in de Bijbel. Het zijn ook gebeden. Ze zijn een geschenk voor alle seizoenen van het leven en alle situaties van het bestaan.
De acht psalmen die in het boekje behandeld worden, 1, 51, 87, 103, 106, 110, 139 en 142, brengen bij elkaar de verschillende typen van gebed naar voren: bidden, schuld belijden, danken, profetie, klagen en jubelen.
Komend seizoen zal ook over een aantal van deze psalmen gepreekt worden. Voor gelovigen van alle tijden zijn de Psalmen van grote betekenis geweest.
We hopen en bidden dat we dit seizoen voor het eerst of opnieuw en/of meer de grote waarde van de Psalmen zullen ervaren.

De kringavonden worden gegeven op dinsdag- of woensdagavond en de voorbereidingsavonden zullen worden gehouden op maandagavond. Deze voorbereidingsavonden zullen geleid worden door onze eigen dominee.

U en jij zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan één van de kringen! In de kerkbode of op de website onder het kopje Huisbijbelkringen vindt u meer informatie over de verschillende kringen en de bijbehorende contactpersonen.

Zondag 20 oktober
Ds. J. P. Ouwehand