Film Vakantie Bijbel Week
Kerkdiensten komende weken

Dagverslagen Vakantie Bijbel Week

Geplaatst op: vrijdag 22 oktober - aantal keer gelezen: 230

Dag 1 zit er alweer op en wat was het gezellig! We vonden samen met juf Siska vandaag een grote envelop die voor ons was! En in die envelop vonden we de weettekst die we deze week uit ons hoofd gaan leren. Bram was er ook nog! Eerst was hij alleen, maar na een telefoontje kwam Britt ook gezellig langs. Juf Nelleke vertelde het Bijbelverhaal. Het ging over Paulus. God wilde contact met hem en stuurde zijn zoon Jezus naar Paulus toe. Zo kon Paulus ook God leren kennen. We sloten de dag af door een gave lampion te maken die we donderdag avond met de slotavond gaan uitproberen!

Dag 2
Vandaag alweer dag 2 van de VBW! Wat was het gezellig! Ook vandaag was er weer een grote envelop voor ons, die we samen met juf Joke open maakten. En wat zat erin? Een echte Bijbel! Met daarin dezelfde tekst als gisteren, we kennen hem inmiddels al uit ons hoofd: Roep je Mij aan, Ik geef antwoord. – Psalm 91:15a. Ook Bram en Britt waren er vandaag en ook zij kregen ook een envelop. In de envelop zat een boodschap: ze moesten naar de rommelmarkt! Daar vonden ze veel mooie spullen en daar vonden ze iets voor échte avonturiers: een Bijbel! Leven met de Bijbel is een avontuur! Juf Pauline vertelde een mooi verhaal, over Paulus die de mensen in Athene uitlegde over de onbekende God, zijn God, een God van liefde. We maakten superleuke boekenleggers en we gingen naar buiten om daar veel leuke, gekke en spannende opdrachten te doen! Het was een leuke ochtend.

Dag3
Op dag 3 ging het over 'in gesprek'. Juf Kirsten had een groot hart meegenomen en daar konden we allemaal dingen opschrijven waar we voor wilden bidden. We gingen in gesprek met God. In het filmpje hoorden van juf Esther het verhaal over Petrus in de gevangenis. Doordat de gemeente voor hem ging bidden tot God kwam Petrus vrij. We mogen met God in gesprek gaan!
Bram en Britt hebben we ook nog gezien! We zagen een filmpje dat Bram en Britt verstoppertje gingen spelen in de school. Britt was in slaap gevallen en Bram kon haar nergens vinden... Gelukkig liep alles goed af!
De oudste kinderen knutselden vandaag een blaaspijp. Met die blaaspijp kunnen ze mooie berichtjes op de pijltjes naar anderen sturen. De jonge kinderen deden vandaag allerlei spelletjes. Aan het einde van de ochtend aten we heerlijk broodjes knakworst. Het was weer een reuze gezellig dag!'

Slotavond
'En toen was het alweer tijd voor de slotavond! Vanaf 3 locaties liepen we met onze lampionnen richting de kerk. Toen we bij de kerk aankwamen, mochten we zelfs nog een rondje lopen in de donkere kerk. We hebben de vaders, moeders, opa's en oma's en alle andere mensen verteld wat we allemaal met elkaar beleefd hebben deze week. Juf Margreet vertelde het Bijbelverhaal samen met Elvera, Jochem, Femke, Larissa en Norah. Het ging over Cornelius die meer over God wilde leren en Peter die een visioen kreeg. Petrus ging uiteindelijk naar Cornelius toe en vertelde hem dat hij ook bij God mag horen, want God is een God voor iedereen! Het maakt niet uit hoe je eruit ziet of waar je vandaan komt.
Ook Bram en Britt waren in de kerk. Bram moest zijn oma helpen in de tuin, maar hij had niet goed naar haar geluisterd omdat hij naar een voetbalwedstrijd aan het luisteren was. Ze vonden een grote kist met verkleedkleren en haalden daar van alles uit. Toen ze oma tegen kwamen, was ze haar telefoon kwijt. Gelukkig heeft Britt die nog gevonden!
Het was een gave avond met elkaar! Zondag hopen we elkaar nog te zien tijdens de afsluitdienst in de kerk. Ben je er ook bij? Je kunt de dienst ook thuis zien dooo op de site te kijken (vbwmonster.nl).

De foto's zijn te vinden op de fotopagina.

Zondag 5 december
Ds. M.J. Tekelenburg