Kerstzangavond met de bekende organist Gert van Hoef in de Grote Kerk van Monster.
Voorbereiding Heilig Avondmaal
Tafels van Hoop
Sirkelslag
Diaconaal project 'open je ogen'
Vakantie Bijbel Week 'Zoek het uit' 2018
Alpha-cursus

Diaconaal project 'open je ogen'

Geplaatst op: donderdag 15 november - aantal keer gelezen: 125

Als jeugdwerk van onze gemeente willen we dit jaar aan de slag met het diaconale project van de HGJB en de GZB. Het thema van dit project is ‘open je ogen’. We willen onze ogen openen voor de kerk in Egypte.

De kerk in Egypte heeft het niet makkelijk, het is namelijk niet eenvoudig om christen te zijn in een islamitisch land als Egypte. Kerken krijgen vaak te maken met weerstand en wantrouwen. Sommige Egyptenaren denken zelfs dat christenen gevaarlijk zijn en hun kerken vol hebben liggen met wapens. Toch trekken de christenen in Egypte zich niet terug. Ze vormen samen levende gemeenten waar ze elkaar ontmoeten, God aanbidden en groeien in hun geloof. De hoofdstad Caïro groeit supersnel. Elke dag komen er honderden mensen bij, op zoek naar werk. Die mensen komen terecht in de (sloppen)wijken aan de rand van Caïro, waar bijna geen voorzieningen zijn. Juist op zulke plekken wil de kerk aanwezig zijn en worden nieuwe gemeenten gesticht.

De kerk in Egypte wil met open ogen in de wereld staan en zo de liefde van God uitdragen, dit doen zij op de volgende manier:
  • Medische zorg: sommige artsen werken naast hun gewone werk één dag in de week vrijwillig in het kerkgebouw. Zo kunnen ook de armste mensen medische zorg krijgen.
  • Kinderopvang: ouders moeten soms allebei werken om genoeg te kunnen verdienen. De kerk helpt door hun kinderen op te vangen en liefdevol te begeleiden.
  • Scholing: vrouwen worden geholpen om een vak te leren. Zij kunnen bijvoorbeeld door een naaicursus zelf kleren maken voor hun kinderen en ook nog wat geld verdienen.
  • Jeugdwerk: kerken organiseren een zondagsschool en vakantiebijbelclub voor de kinderen uit de buurt. De kinderen komen zo graag, dat de lokalen soms uitpuilen!
Als jeugdwerk van onze gemeente willen we de kerk in Egypte ondersteunen. Dit doen we door middel van de volgende acties:
  • Een deel van de opbrengst van het concert van Christian Verwoerd a.s. zaterdag 17 november 2018;
  • Oliebollenactie in december 2018 (deel van de opbrengst);
  • Klusjes door kinderen van de clubs;
  • Pannenkoekenrestaurant op 23 maart 2019;
  • De jongeren van de mentorcatechese geven wekelijks hun geld aan dit project.
Onderaan dit bericht kunt u zien hoeveel geld er tot nu toe is opgehaald.
Mogelijk wordt er een ontbijtjesactie begin 2019 georganiseerd, hier wordt u verder over geïnformeerd via de kerkbode. Voor meer informatie over dit project: www.diaconaalproject.nl.

Zondag 23 december
Ds. P. D. Teeuw