Concert André Knevel en Liselotte Rokyta
Foto's Jaarmarkt
Kleding richting Roemenië
Vlotvaren
Verkleedpartij en toneel op de Lydia

Zondagsschool 'Zaait aan alle wateren'

Geplaatst op: maandag 2 juli - aantal keer gelezen: 279

Op zaterdag 16 juni jl. hebben we het 100-jarig bestaan van onze zondagsschool 'Zaait aan alle wateren' feestelijk herdacht.
Met een gezellig samenzijn voor jong en oud in de Haven hebben we een hele leuke middag gehad. Rond 15.00 uur kwamen de eerste gasten binnen. Voor de kinderen waren er oud-hollandse spelletjes te doen en ook was er een springkussen.

In de grote zaal was het echt een reunie; veel oud-leidinggevenden, oud-leden waren gekomen en deelden met elkaar hun ervaringen en belevenissen van vroeger. Het was mooi om met elkaar terug te kijken op 100 jaar zondagsschool in Monster. Ook ds. M. van den Akker deed dat tijdens het officiele gedeelte. Hij sprak o.a. over hoe   bijzonder het is dat God zo trouw is, dat er al 100 jaar zondagsschool mag worden gehouden. We zongen met elkaar enkele liederen; waaronder heel toepasselijk; 'Groot is uw trouw o Heer!'. Daarna zongen de kinderen van de zondagsschool nog 'Zoekt eerst het koninkrijk van God'. Mooi om die jonge stemmetjes zo zuiver dit prachtige en leerzame lied te horen zingen! Toen was het tijd voor nog wat lekkers; buiten stond intussen een ijscokar klaar om groot en klein te voorzien van een heerlijk ijsje! Ook binnen werd er nog van wat lekkers genoten. Het was een hele mooie en fijne middag. Ook het weer was prachtig, de zon scheen volop. Heel dankbaar kijken wij, als leidinggevenden, terug op een geslaagde middag! We   willen iedereen hartelijk danken voor hun aanwezigheid. Het was fijn dat u/jij er was!!

Op zondag 17 juni hebben we met alle kinderen, ouders, belangstellenden en de gemeente tijdens de middagdienst de Heere God gedankt voor dit feestelijke  jubileum. Enkele kinderen lazen de schriftlezing uit Mattheus 13 voor en de dominee sprak over de gelijkenis van de zaaier. Na afloop hebben alle kinderen nog een paar liederen gezongen. Het was een hele fijne en mooie dienst, het was bijzonder om met elkaar de Heere God te loven en te prijzen voor zoveel goede jaren zondagsschool . Nu is er vakantie, dit was de laatste keer zondagsschool in dit seizoen. In het nieuwe schooljaar hopen we elkaar weer te ontmoeten! Ook kinderen die dit jaar 4 jaar zijn geworden zijn dan heel hartelijk welkom! Daarnaast nodigen we alle kinderen van 4-12 jaar hartelijk uit om naar de zondagsschool te komen!

We wensen nu iedereen alvast een hele fijne en veilige vakantie toe! God's zegen en bescherming toegewenst! Hartelijke groet van alle leidinggevenden.

Zondag 22 juli
Ds. G. van Meijeren