Reformatieherdenking in Monster
Christian Verwoerd & band in concert

Dorcas Voedselactie

Geplaatst op: donderdag 20 september - aantal keer gelezen: 311

In Monster wordt op vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2018 in samenwerking met Hoogvliet Monster de Dorcas Voedselactie gehouden. Traditiegetrouw gebeurt dit in de week van de dankdag voor gewas en arbeid. Immers als we onszelf verwonderen over hoe goed God voor ons is geweest kunnen we de allerarmste in de wereld niet overslaan.

Deze keer vragen we uw tijd als vrijwilliger om aan deze actie deel te nemen. Het doel is om gericht voedselproducten te vragen via voedsellijsten aan het winkelend publiek binnen de Hoogvliet Monster en deze in ontvangst te nemen. Dorcas wil in 2018 30.000! voedselpakketten verzamelen en voor kerst 2018 uitreiken aan hen die het hard nodig hebben in Oost Europa.

Vrijwilligers van de kerken van Monster zullen bij de winkel de voedsellijsten uitdelen en de producten innemen. Ook is er een collectebus aanwezig voor mensen die liever doneren. Dit jaar kan dat ook digitaal via Givt (zie: givtapp.net).
De ingezamelde producten gaan na afloop naar een centraal punt in Andijk, waar van de producten voedselpakketten worden samengesteld. De pakketten worden daarna vervoerd naar landen als Roemenië, Albanië, Moldavië of Oekraïne en daar uitgedeeld aan de allerarmsten in die landen.

We zoeken vrijwilligers voor deze actie. Vele handen maken licht werk en het is mooi dat we dit samen met de kerken van Monster kunnen doen voor de minderbedeelden. We zoeken vrijwilligers op vrijdag 9 november tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag 10 november tussen 8.00 en 17.00 uur. Voor een tijdsduur van 2 uur. Van harte aanbevolen. Opgeven kan via gelovenisomzien@gmail.com.

Zondag 21 oktober
Ds. J. P. Ouwehand