Orgelconcert
Kerkdiensten komende weken

Orgelconcert

Geplaatst op: maandag 25 oktober - aantal keer gelezen: 34

Evert van de Veen geeft een orgelconcert in Monster. Op zaterdag 6 november a.s. zal de bekende organist Evert van de Veen een orgelconcert geven op het “Van Dam”orgel in de Hervormde kerk van Monster. De aanvang van het concert is om 19.30 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt € 8,- (kinderen t/m 12 jaar € 4,00)
Na afloop van het concert zijn CD’s en bladmuziek te koop, waaronder de nieuwe CD’s , opgenomen in de Grote kerk te Harlingen en Harderwijk.

Evert van de Veen (1963) begon al op jonge leeftijd met het volgen van orgellessen. Na lessen te hebben gevolgd bij zijn oom en later bij John Propitius, volgde een orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium. Hier studeerde hij het hoofdvak orgel. Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen. De in Voorthuizen woonachtige organist geeft jaarlijks vele concerten in Nederland. Om de concertprogramma’s die hij ten gehore brengt zo afwisselend mogelijk te houden en om de kwaliteit van zijn spel te verbeteren studeert Evert steeds weer op nieuwe composities. Evert van de Veen maakte tournees door Australie, Hongarije, België, Duitsland en Oostenrijk. Hij is ook een veel gevraagd koorbegeleider. Hij werkte tijdens deze concerten samen met bekende musici als Marco Bakker, Louis van Dijk, Jan Vayne en Ernst Daniël Smid. Evert is ook kerkorganist (“het mooiste aspect van mijn vak”). Hij speelt de zondagse erediensten in de Gereformeerde kerken van Voorthuizen en de Hervormde kerk PKN te Putten. Naast organist is Evert ook werkzaam als dirigent van vijf koren. Tevens werkte hij mee aan radio en t.v. uitzendingen. Er zijn een aantal solo-orgel CD’s van hem verschenen. Tevens zijn een aantal bundels met koraalbewerkingen voor orgel van zijn hand verschenen. Op het programma in Monster staan werken van o.a. J.S. Bach, F. Mendelssohn Bertoldy, Alexandre Guilmant en eigen Psalmbewerkingen.

Zondag 31 oktober
Ds. M.J. Tekelenburg