Bezoek Homoródzsentmárton: kort maar krachtig!
Vakantie Bijbel Week 2019: ‘SchatRijk’
Boterletters
Film VBW
Foto's Vakantie Bijbel Week
Diaconaal project ‘open je ogen’
Huisbijbelkringseizoen 2019-2020
Uitje mannenvereninging

Bezoek Homoródzsentmárton: kort maar krachtig!

Geplaatst op: maandag 11 november - aantal keer gelezen: 53

Van donderdag 17 t/m dinsdag 22 oktober waren wij: Leon, Inge, Lex, Leon, Marieke en Annelize, te gast in Roemenië. Bij aankomst werden we warm welkom geheten door Albert, Réka en Noémi. Het bezoek bestond uit contacten onderhouden en bezoekjes afleggen.

Iedere dag werd er voor ons gekookt en hebben we heerlijk gegeten bij gemeenteleden thuis. Voor de kinderen van de gemeente hebben we pakketjes gemaakt met daarin een aantal kleine cadeautjes. De volwassenen kregen een cadeaukaart van de plaatselijke winkel. Op zondag maakten we de kerkdienst mee, waarin we de groeten vanuit Monster overbrachten en een aantal liederen zongen. Het is bijzonder om op deze manier verbondenheid te ervaren, ondanks de taalbarrière. Het onderwerp van de preek was ‘Wie ben ik’. Hoe kijken we naar mensen om ons heen en hoe kijken anderen naar ons. We mogen weten dat God ons altijd ziet in welke situatie we ook verkeren. Vanuit onze identiteit moeten we ons realiseren dat het onze missie is om ons op God te richten en dat we mogen weten dat we Zijn kinderen zijn.
Zondagmiddag stond er nog een bijeenkomst met de gemeente op de planning. Onder het genot van cake en koekjes speelden we bingo. Ook de sjoelbakken, die vanuit Nederland komen, werden gebruikt. Tijdens deze bijeenkomst deelden we de cadeautjes voor de kinderen en de volwassen uit. Naast de bezoekjes hebben we ook genoten van de schitterende omgeving en de vele gesprekken met Albert en Réka. We kijken terug op een paar mooie dagen en zijn God dankbaar voor de mogelijkheid om dit bezoekje te doen en we zijn Hem dankbaar voor de goede en veilige reis.
Leon B., Inge, Lex, Leon S., Marieke en Annelize

Zondag 17 november